Novosti - 25. april 2015

Nekoliko novih vijesti iz protekle 2. sedmice:

  • 07-04-2015 - U Jajcu održana 5. sjednica OK 35.WFFC
Zaključak sa sjednice Organizacionog komiteta  je da se aktivnosti  provode sukladno planu i programu rada i dinamika izvršenja je u planiranim rokoviva, s tim da se pojačaju aktivnosti na medijskom promoviranju Svjetskog prvenstva. Što se tiče nas i Jajca, treba obaviti sanaciju čamaca i plutajuče platforme te dovršiti uređivanje AKU-Stanice (ograda na terasi, nadstrešnica i uređenje okoliša).
 
  1. U prisustvu međunarodnog sudca u flyfishingu Alijagić Seada i međunarodnog organizatora 35. WFFC Selimović Danijela, obavljena edukacija sudaca/mjerača na čamcima o pravilima FIPS Moshus asocijacije.

  2. Sukladno propozicijama FIPS Moshus o organizaciji svjetskih takmičenja, a po odluci Organizacionog komiteta 35. WFFC, na svim mjestima (vodama) održavanja takmičenja (trening i takmičarska staza), od 15. aprila do 22. juna 2015. god. zabranjuje se ribolov. Za nas to znači na Velikom jezeru od tribina do ušća.

  3. Do sada se za učešče na 35. WFFC prijavilo 25 zemalja. Rok za prijavu je 30-04-2015. god. i očekujemo da se do tog roka prijavi još 5-7 reprezentacija/država.

  4. 18-04-2015. u Jajcu Hotel "Turist", održana godišnja redovna, izvještajna skupština SRS BiH.

  5. 19-04-2015. u Jajcu, rijeka Pliva gradska zona, održano prvo kolo Spin lige BiH - Lacić Igor pobjednik.

BISTRO

SRU "Zlatovčica" Jajce

14 Maj 2018 Super User Novosti 515
Naši članovi, Boris Ladan, Igor Lacić i Pero Radić su u 4. kolu Premijer spin lige Bosne i Hercegovine na rijeci Željeznici, potvrdili još jednom svoj visoki kvalitet. Trenutno su prvi, drugi i treći po ukupnom poretku, što je dosad neviđeno na ovim takmičenjima, da prva tri mjesta zauzmu članovi iz jednog udruženja/udruge.
10 April 2018 Super User Novosti 326
Protekli vikend su vrijedni članovi našeg udruženja očistili korito rijeke Plive u Posebnom reviru u gradskoj zoni.

FB stranica udruženja

Posjetite našu FB stranicu SRU Zlatovčica Jajce. Ovdje možete naći sve o našem svakodnevnom radu i aktivnostima u udruženju

Youtube

Posjetite naš youtube kanal! SRU Zlatovčica Jajce